Svein Rennemo er innstilt av valgkomiteen som ny styreleder i StatoilHydro. Marit Arnstad fortsetter som styrets nestleder.

NTB

– Jeg setter stor pris på, og er glad for, å bli førespurt. Før jeg sier særlig mer, må bedriftsforsamlingen ta avgjørelsen, sier Svein Rennemo til NTB.
Rennemo er i konsernsjef i Petroleum Geo-Services ASA (PGS) som leverer tjenester innen geofysikk til oljeindustrien.

60-åringen annonserte allerede i fjor høst planen om å pensjonere seg i løpet av våren. I dag er han styreleder i Statnett og vanlig styremedlem i Hydro.

Til 2010
De ansatte i StatoilHydro er fornøyd med at Rennemo innstilles.
– Vi synes det er et bra forslag. Vi har vært opptatt av at den personen som velges skal ha industrikompetanse, sier Lill-Heidi Bakkerud, som er ansatterepresentant i styret.

Nestleder og fungerende styreleder Marit Arnstad har vært favoritt blant de ansatte til styrelederjobben. Bakkerud tror likevel at valget av Rennemo blir en god løsning.
– De vil utgjøre et bra team, sier hun.

Rennemo skal etter planen tiltre hos StatoilHydro 1. april og sitte fram til 2010. Valget vil skje i ekstraordinært møte i Statoils bedriftsforsamling 30. januar.

Valgkomiteens leder, Olaug Svarva, vil ikke si om det har vært vanskelig å finne ny leder til selskapets styre.
– Det har vært en grundig prosess, og det har vært viktig å bruke nødvendig tid. Rennemo har lang erfaring fra næringslivet, og han har en forretningsmessig bakgrunn som er viktig for StatoilHydro. Det har vært viktig for valgkomiteen å finne en kandidat som nyter bred tillit, sier Svarva.

Hun vil overhodet ikke gå med på at det er en problem å velge en pensjonist.
– Det vil bety at han har tid tilgjengelig å ivareta jobben som leder, sier Svarva.

Arnstad
StatoilHydros tidligere styreleder Eivind Reiten trakk seg i oktober i fjor. Dette skjedde etter at det ble kjent at Hydro hadde en mulig korrupsjonssak i Libya hengende over seg. I kjølvannet av overtakelsen av Saga Petroleum i 1999 ble det betalt rundt 60 millioner kroner etter datidens kurs i forbindelse med en tvilsom konsulentavtale.

Nestleder Marit Arnstad som har fungert i jobben etter at Reiten trakk seg, avviser at hun skal være skuffet over å ikke bli innstilt som leder.
– Jeg tror dette kan være en god løsning. Selv fortsetter jeg som nestleder, sier hun.

Forrige artikkelStorberget: – PST gjorde det de kunne
Neste artikkelFrp: Skuebrød for miljøbevegelsen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR