Vedlikehold og modifikasjoner og rammeavtaler med Statoil og ConocoPhillips har vært ryggraden i offshorevirksomheten til AF Offshore AeronMollier, men de siste årene har selskapet også levert til nybygg. 

Gudrun og Ekofisk 2/4L var først ut, men det er Johan Sverdrup-kontrakten som har vært selskapets store svenneprøve innen HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning) til greenfield. 

– Sverdrup-jobben var verdt over 250 millioner kroner. Det har vært et puslespill av dimensjoner, med fire plattformer som bygges av forskjellige kontraktører, en skog av underleverandører og i forskjellige verdensdeler. Organisasjonen vår har virkelig fått brynt seg, men vi har klart å levere til avtalt tid og uten avvik. Det er vi stolte av, sier administrerende direktør Heidi Nag Flikka i AF Offshore AeronMollier.

Vil ut i verden
Men Sverdrup-oppdraget nærmer seg slutten, og da er det et betydelig hull i ordreboken som må fylles. 

Selskapet ser økt aktivitet innen olje og gass de neste årene. Målet er å bli større. Oppskriften er internasjonal ekspansjon. 

– Marine-avdelingen vår har betydelig internasjonal erfaring og har levert HVAC-løsninger til over 1000 skip globalt. Erfaringene derfra ønsker vi å bruke til å ta offshore-aktiviteten ut i verden, sier Nag Flikka. 

– Vi har førstehåndskjennskap til innkjøps- og kontraktsmodellene som eksisterer der ute. I tillegg har vi et nettverk av utstyrsprodusenter som kan levere våre produkter til lokale priser. Summen av dette gjør at vi er godt skodd for internasjonal vekst, supplerer Sverre Torjusen, direktør for faste installasjoner.

Følger kundene
I første omgang er det britisk sektor av Nordsjøen, samt Kina og Singapore, der selskapet allerede er til stede, som vil være satsingsområdene. I tillegg er planen å følge de norske kundene dit de drar. 

– Først og fremst sikter vi oss inn mot installasjoner som skal tilbake til norsk sokkel, sier Torjusen.

I tillegg til Johan Sverdrup-oppdraget, leverer selskapet også HVAC til Teekays ombygging av skipet Randgrid, som skal bli et flytende lagerskip på Gina Krog-feltet. AF Offshore AeronMollier har også sikret seg forlengelse av rammeavtalen med Statoil samt en avtale for arbeid på moduler som skal til Heidrun når Dvalin skal knyttes til feltet.

Navnet?
Undrer du deg over navnet på selskapet? Her er forklaringen: AF Offshore AeronMollier er et produkt av konsernets oppkjøp av selskapene Aeron og Mollier. Førstnevnte har sin aktivitet innen marine, mens Mollier står for offshorevirksomheten. 

Forrige artikkelFaroe fant olje i ny Brasse-brønn
Neste artikkelApply Sørco tildelt nok en studie for karbonfangst

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR