Aibel er tildelt kontrakten for oppkopling av prosessplattformen (P1) og UB002-broen fra prosessplattformen til boligkvarteret på Johan Sverdrup-feltet.

Kontrakten var en opsjon i Aibels opprinnelige kontrakt for oppkobling av boreplattformen på feltet. Denne kontrakten ble tildelt av Equinor i januar 2017. Den nye kontrakten har en verdi på cirka 200 millioner kroner.

– Dette er et viktig oppdrag for Aibel på Johan Sverdrup-feltet og en bekreftelse på at Equinor er tilfreds med pågående arbeid. Vi setter stor pris på å få lov til å fortsette det gode samarbeidet med Equinor, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Oppdraget går ut på å forberede og gjennomføre selve oppkoblingen av prosessplattformen (P1) og broen UB002 på Johan Sverdrup-feltet. Prosjektet inkluderer også oppkobling av plattformens systemer mot understell. I tillegg vil Aibel assistere Equinor med utprøving (commissioning) og oppstart offshore.

Arbeidet starter umiddelbart og vil bli ledet av et erfarent prosjektteam ved Aibels kontor i Haugesund, hvor Aibel for tiden leder oppkoblingen av boreplattformen på feltet.

Forrige artikkelAker Solutions og Kværner får mer Sverdrup-arbeid
Neste artikkelHer er riggkontraktene vi venter på

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR