Statoil har tildelt Rosenberg WorleyParsons AS fabrikasjonskontrakt for bygging av tre gangbroer og to fakkeltårn.

Kontrakten har en verdi på i underkant av NOK 600 millioner.

Fabrikasjonen og sammenstillingen skal skje hovedsakelig i Stavanger, men også med bidrag fra andre norske og utenlandske underleverandører, ifølge en melding fra Statoil.

En gangbro mellom stigerørs- og boreplattformen og ett fakkeltårn (stigerørsplattformen) leveres i 2018, de resterende to gangbroene og ett fakkeltårn (prosessplattformen) leveres i 2019.

Vekten på de tre broene er på totalt 4.700 tonn og satt sammen til en lengde, vil dette utgjøre hele 260 meter.

– Stavanger settes på kartet når kontrakten for tre gangbroer og to fakkeltårn tildeles Rosenberg WorleyParsons. Dette er en viktig leveranse for Johan Sverdrup-prosjektet, og vi ser fram til et tett samarbeid i tiden framover i Stavanger. Gjennomføringen av Johan Sverdrup-prosjektet går som planlagt, sier prosjektdirektør Kjetel Digre i Statoil.

Johan Sverdrup-feltet fase 1 skal bestå av fire plattformer, og det er disse gangbroene som skal binde  plattformene sammen. De to fakkeltårnene skal stå på henholdsvis prosess- og stigerørs-plattformene.

Totalt har prosjektet inngått kontrakter for nærmere 60 milliarder kroner, med en norsk andel på over 70  prosent.

Partnerne i Johan Sverdrup er Statoil (40,0267 prosent og operatør), Lundin Norway (22,6 prosent), Petoro (17,36 prosent), Det norske oljeselskap (11,5733 prosent) og Maersk Oil (8,44 prosent).

Forrige artikkelFrontline oppretter joint venture
Neste artikkelFornybar-kontrakt for «Olympic Delta»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR