Sverige vil fjerne tollen på bioetanol fra land utenfor EU, sa statsminister Fredrik Reinfeldt etter et møte med Brasils president Lula., NTB

Brasil er verdens største produsent av bioetanol fra sukkerrør. Fjerning av importtoll i de rike landene har lenge stått høyt på president Luiz Inácio Lula da Silvas ønskeliste.

Sveriges importskatt på bioetanol fra land utenfor EU ble innført i 2006. Etter forhandlinger med EU skal den fjernes senest fra 1. januar 2009, lovte Reinfeldt.

– Den svenske beslutningen er meget gode nyheter for Brasil, og vi håper nå at tollen fjernes i hele EU, sa president Lula etter møtet med Reinfeldt tirsdag.

Sverige og Brasil skrev også under en samarbeidsavtale om bioenergi og biodrivstoff.

Bioenergi er et sentralt tema under president Lulas rundreise i Norden, som startet i Finland mandag. Han reiser fra Sverige til Danmark onsdag, og kommer på statsbesøk til Norge torsdag og fredag.

De svenske etanolprodusentene, som helst ville hatt høyere tollsatser, blir ikke glade. Det blir derimot de som eier biler som kan gå på etanolblandet bensin, i og med at drivstoffet blir billigere.

Forrige artikkelKrever livbåtsvar fra oljeindustrien
Neste artikkelTrøtte skiftarbeidere er en risiko på plattformene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR