Talisman Energy Norge har fått boretillatelse på Nordsjø-prospektet Aubrey. «Transocean Winner» skal stå for boringen av 9/2-11, som ligger like nord for Yme-feltet.

Letebrønn 9/2-11 er den første undersøkelsesbrønnen som bores i utvinningstillatelse 316 DS, som ligger i den sørøstlige delen av Nordsjøen. Arealet i utvinningstillatelsen består av nordlig del av blokk 9/2 og hele blokk 9/3, og ble fradelt utvinningstillatelse 316 i 2007, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Talisman Energy Norge er operatør i utvinningstillatelsen med en andel på 50 prosent. Med seg på lisenslaget har operatøren Bridge Energy AS med en andel på 20 prosent, Lotos Exploration and Production Norge, også 20 prosent, og Wintershall Norge med ti prosent.

Vanndybden i området er på 100 meter, og Talisman Energy Norge regner med å bruke 50 dager på jobben. Estimert oppstart er i april, og brønnen skal bores ned til 3.000 meter.

Tillatelsen forutsetter at de øvrige tillatelser og samtykker som kreves av andre myndigheter er gitt før boreaktiviteten starter, skriver OD.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR