Vidar Nedrebø i Talisman er svært overrasket over SBMs varsel om skroting i dag. – Vi hadde forventet et lite vink, sier han til Petro Media News.

– Tidligere har SBM hele tiden sagt at det ikke er noe galt med plattformen og at denne er i stand. Dette må da være en del av SBMs refinansiering. De har vært nødt til å ta en revurdering av sine assets, og der fremstår Yme som problembarnet, sier pressetalsmann i Talisman, Vidar Nedrebø til Petro Media News.

Kjente ikke til dette
Han sier videre at dette på ingen måte var noe Talisman kjente til.

– Dette kom som julekvelden på kjerringa for oss. Vi hadde nok forventet et lite vink. Men til syvende og sist innhentes man av realitetene, sier han.

Det var tidligere i dag at SBM la ut en melding på sine nettsider om at de har skrevet ned verdien på Yme til null. Det var Teknisk Ukeblad som først meldte om skrotingsplanene.

Ikke skrinlagt
Vidar Nedrebø sier til Petro Media News at Yme-prosjektet fra deres side på ingen måte er skrinlagt.

– SBM har en kontrakt med oss om å levere en plattform, og det går ikke an å lese ut fra pressemeldingen at prosjektet skrotes. Jeg ser ikke for meg at Yme-prosjektet skrinlegges. Men leverandøren har kommet frem til at plattformen må skrapes. Men de har fortsatt en avtale med oss om å levere en plattform, sier han videre.

Han forteller videre at det i løpet av det siste halvåret har vært i fokus å komme tilbake til plattformen, som nå ligger i Nordsjøen, uten strøm eller lys.

Stor uenighet
– Før nedbemanningen i sommer hadde vi en relativt stor uenighet om det gjenstående arbeidet på plattformen. Hele veien etter nedbemanningen 10. juli har dette druknet i behovet for å få stabilisert plattformen. Det siste halvåret har fokuset vært å komme tilbake så fort som mulig, sier han og forklarer;

– Vi er nødt til å ha en analytisk tilnærming til dette, rett og slett for å skape litt struktur i kaoset. Det som er situasjonen nå, er at leverandøren arbeider med strukturen på plattformen. Dernest vil vi vurdere hva som må gjøres for å bemanne plattformen. Først når vi har bemanning på plass, kan vi vurdere veien videre for å finne ut hva vi skal gjøre, og hvordan det eventuelt skal gjøres. For meg og de jeg har snakket med i dag, er det vanskelig å forstå hvordan SBM har landet på konklusjonen om at Yme må skrotes, sier han.

Petro Media News har vært i kontakt med SBM, men det har foreløpig ikke vært noen tilgjengelige for kommentar.

Forrige artikkelSeabird med «Nortern Explorer»-kontrakt
Neste artikkelUtøver «West Epsilon»-opsjon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR