– Jeg sa ja til å ta to nye år som styreleder i Statoil for å hjelpe selskapet, sa Jannik Lindbæk på en pressekonferanse i Bergen fredag.

NTB

Lindbæk fortalte at han ble kontaktet av valgkomiteens leder onsdag, og fikk den formelle forespørselen om han ville fortsette som styreleder torsdag. Han tok noen timers betenkningstid, og ville forsikre seg om at han hadde full støtte i regjeringen. Den forsikringen fikk han fra olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp).

Lindbæk har sittet som styreleder i selskapet i to og et halvt år, og han ga uttrykk for at han tidligere har ment at det kunne være nok. Allerede i mars i fjor varslet han valgkomiteen om at han ville fylle 67 år i 2006, og at han dermed syntes det var naturlig at andre kandidater ble vurdert. Han trakk seg ikke fra vervet, men han har gitt uttrykk for at det har vært en tung bør å bære.
– Men to år er ikke en lengre enn at jeg kan se for meg at jeg kan fortsette, sa Lindbæk, som ikke ville kommentere regjeringens behandling av styreledervalget.

– Men jeg er overbevist om at Johan Fredrik Odfjell ville blitt en god styreleder, sa han.

Forrige artikkelDe ansatte ønsker ro rundt Statoil
Neste artikkelNordnorske verft samler seg i felles nettverk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR