TECHNI har siden 2002 arbeidet med prosjekter tilknyttet flytypen og har tidligere levert utstyr til Moog Inc. i East Aurora, NY. Med betydelige investeringer pågående i kvalitetssystemer og relasjonsbygging har nå den voksende teknologibedriften på Borre fått et løft og har fått leveranseavtale direkte med Lockheed Martin.

«Vi er stolte av hva vi har fått til fra vårt lille Vestfold-hjørne i verden, og selv om vi nå kan glede oss over denne kontrakten er det fortsatt et betydelig potensiale å utløse videre både i direkte samarbeid med Lockheed Martin og partnere, men også generelt i flyindustri og romfartsområdet» uttaler Dag Almar Hansen, CEO i TECHNI. Bedriften har fokus på sitt teknologimotto SENSE – THINK – ACT, og ser nå bevis på at det virker å være tidlig ute med sanser og strategiapparat i forbindelse med nedtrappingen i oljebransjen.

Lockheed Martins Eric Branyan, Vice president Program Management og CEO i TECHNI Dag Almar Hansen (foto: Kongsberggruppen)
Lockheed Martins Eric Branyan, Vice president Program Management og CEO i TECHNI Dag Almar Hansen (foto: Kongsberggruppen)

Flere ben å stå på
«Dagens situasjon i oljebransjen påvirker vårt leveransevolum i noen grad, men vi har alltid hatt som filosofi å ha flere ben å stå på, slik at nedgang i visse markeder påvirker oss mindre. I tillegg har vi alltid investert i å være tidlig ute med ny teknologi og skape innovative løsninger, slik at vi kan være et hestehode foran i markedssammenheng. Nå kommer dette våre 40 ansatte til gode, og kanskje også en del nye. Vi har ansatt 7 personer siden i fjor og ser nå etter ytterligere ansatte i forbindelse med at vi forventer flere kontrakter utover i året.»

Solide resultater og venter fortsatt vekst
Fjorårets bunnlinje-resultat i bedriften ble det beste i historien så langt, og 2016 ser ut til å slå fjoråret. Samtidig er flere teknologier i ferd med å bli funksjonsprøvet, slik at markedet også på lengre sikt ser lyst ut.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelDOF kutter i lønningene
Neste artikkelBedre enn ventet fra TGS

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR