Selskapet er tildelt kontrakt for intervensjonstjenester på Åsgard Subsea Compression.,Technip er av Statoil tildelt en kontrakt for fremtidige intervensjon på undervannskompresjonstasjoner på Åsgard. Tildelingen er en call-off av opsjonene under Åsgard Subsea Compression marine operations-kontrakten.

Det tildelte prosjektet tilsvarer en utvidelse av både dedikerte fartøy og utstyr, utviklet under den nåværende Åsgard Subsea Compression marine operations-kontrakten. Den nye kontrakten vil også omfatte bruk av dette skipet for annet IMR og konstruksjonsarbeid, enten for Åsgard-feltet, eller for andre lisenser i Statoils portefølje på norsk sokkel.

Technip driftssenteret i Stavanger vil administrere kontrakten. Den starter i 2015, etter ferdigstillelse av den første installasjonen av undervannskompresjonsmoduler, og vil bli gjennomført innen midten av 2018.

«North Sea Giant» skal brukes på en fulltids charter til Statoil under denne kontrakten. bli begått på en hel time charter til Statoil under denne kontrakten.

– Åsgard Subsea Compression -prosjektet er et av de viktigste subsea teknologiprosjekter for tiden i Nordsjøen-Canada-regionen. Denne kontrakten posisjonerer oss strategisk for å møte fremtidige bransjekrav for tungt IMR-relatert arbeid, som krever evne til å håndtere tyngre last i tøffe miljøer. Vi ser frem til å ta denne utfordringen sammen med Statoil, sier Odd Strømsnes, administrerende direktør i Technip i Norge.

Forrige artikkelSPE Workshop in Arctic Norway med fokus på Barents
Neste artikkelJohan Sverdrup -kontrakter til høsten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR