Technip har sikret seg jobben for rørlegging og subsea installasjon på totals Islay-felt, som ligger på både britisk og norsk sokkel. Kontrakten blir premieren på en ny teknologi for oppvarming av rør.

Islay-feltet ligger 440 kilometer nordøst for Aberdeen, og strekker seg over grensen mellom Storbritannia og Norge. Feltet skal bygges ut på britisk side av grensa, og inneholder ifølge Total 17 millioner fat oljeekvivalenter.

Kontrakten Technip har fått er verdt 556 millioner kroner melder Upstream, og inkluderer installasjon av seks kilometer med oppvarmede strømningsrør, umbilical og subseastrukturer, i tillegg til forberedelser på havbunnen, design, ingeniørtjenester og prosjektledelse. De oppvarmede rørene benytter seg av Technips teknologi for såkalt elecitrcally trace heating, og er et rør-i-rør-system. Systemet varmer opp rørene slik at produksjonsstrømmen ikke blir kjølt for mye ned på vei til moderplattformen. Slik forhindrer løsningen voksdannelser og hydrater.

Islay-feltet skal knyttes til Alwyn-infrastrukturen, og planen er at feltet skal komme i produksjon i slutten av neste år.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR