Sokkelforeningen Industri Energi i StatoilHydro melder den vil ikke gå videre i integrasjonsprosessen i selskapet. Men døra holdes likevel på gløtt.

Petro.no

Underlaget som selskapet har lagt fram for konsekvensvurdering av ny organisasjonsmodell for offshorevirksomheten holder ikke mål.

Det fører til at fagforeningen Industri Energi StatoilHydro har bestemt seg for ikke å gå videre i integrasjonsprosessen basert på bedriftens løsning.

Det framgår av en melding onsdag.

Dag Unnar Mongstad.

Etter det Petro.no forstår bryter ikke foreningen samarbeidet med bedriften i saken, men spiller ballen tilbake og ber ledelsen gjøre leksa si.

– Det er klart vi håper å komme videre. Men da må vi få gjennomslag for flere av våre krav for å bygge en organisasjon vi har tro på, sier nestleder i foreningen Dag Unnar Mongstad i en kommentar til Petro.no.

Det er åpent hvorvidt selskapet kommer tilbake med et nytt grunnlag, eller om integrasjonsprosessen stanser opp.

Bedriftsledelsen blir kraftig kritisert for å ha truet med bruk av styringsretten på dette stadiet i prosessen i integrasjonsarbeidet på sokkelen.

-I stedet for å fokusere på positive tiltak for å lage en smidig og fleksibel organisasjon der den enkelte medarbeider blir satt i sentrum, benytter bedriften muligheten til å true med nedbemanning uten enighet med fagforeningene. Sammen med bedriftens pålegg om organisasjonsmodell for Drift og Vedlikehold bidrar dette til en unødvendig konfliktfylt situasjon, skriver foreningen i meldingen.

Bedriften beskyldes også for desinformasjon og amatørmessig informasjonskampanje.

StatoilHydro la for få dager siden fram et forslag om standardisert organisering av offshorevirksomheten. Foreningene Industri Energi, Tekna og NITO meldte da at de ville avvente med sine endelige tilbakemeldinger på forslaget til en konsekvensvurdering var blitt gjort.

Forrige artikkelDelelinjeløsning politisk mulig
Neste artikkelOljevernøvelsen i gang

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR