Terje Søviknes (FrP) ble i dag utnevnt til ny olje- og energiminister i regjeringen til statsminister Erna Solberg. Søviknes erstatter Tord Lien, som var olje- og energiminister fra 16. oktober 2013 til i dag, skriver departementet i en pressemelding.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene i Olje- og energidepartementet. Dette politikkområdet er svært viktig for Norge, og har stor betydning for arbeidsplasser, verdiskaping og inntekter til hele det norske samfunnet, sier den nye olje- og energiministeren, Terje Søviknes.

Han kommer fra vervet som ordfører i Os kommune, en posisjon han har hatt siden 1999. Han er medlem av fylkesutvalget i Hordaland fylkeskommune og medlem av FrPs sentralstyre. Han er også gruppeleder og styremedlem i Hordaland Frp. Han er utdannet akvaingeniør fra Bergen ingeniørskole og har studert økonomi ved Norges handelshøyskole (NHH).

– Det har vært et privilegium å lede arbeidet i Olje- og energidepartementet i en periode på over tre år, og det har vært en periode der energipolitikk har stått høyt på dagsordenen. Jeg ønsker Terje Søviknes lykke til i det videre arbeidet, sier Tord Lien.

Statssekretær Kjell-Børge Freiberg (FrP) og Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) fortsetter i departementet, sammen med politisk rådgiver Elnar Remi Holmen (FrP), skriver OED i pressemeldingen.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelAlign sikrer seg kontrakt på Brage
Neste artikkelStanser leteboring i Arktis

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR