Tess har sikret seg en kontrakt med FMC på Kongsberg for leveranse av subseanavlestrenger til Pazflor. 49 av selskapets navlestrenger skal til Angola.

Total er operatør for Pazflor-feltet utenfor Angola. Navlestrengene skal brukes til å distribuere hydraulisk kraft mellom produksjonsmoduler på havbunnen, i tillegg til metanol som brukes til injisering. Løsningen Tess og FMC leverer, fjerner ifølge Tess flere mulige lekkasjepunkter.

– Løsningen med helsveisede terminaler i begge ender er unik. Bransjestandarden har inntil i dag dreid seg om skrudde koblinger. Gjennom rammeavtalen med FMC har vi drevet intenst utviklingsarbeid sammen med kunden. Vi har endt opp med den mest avanserte og sofistikerte løsningen som finnes på verdensmarkedet i dag, forteller divisjonsdirektør Ansgar Karlsen i Tess.

Produksjonen av navlestrengene skal starte i mars neste år, og leveransene skal skje gjennom hele året. De lengste navlestrengene vil være over 100 meter, mens de minste vil være rundt 25 meter lange.

Leveransene er en del av en rammeavtale med FMC som ble undertegnet i februar.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR