Det er nå klart at dagen i dag er en av de værste dagene vi har opplevd i forhold til tap av menneskeliv i olje- og gassbransjen på norsk sokkel. 13 mennesker er omkommet i en helikopterulykke som skjedde på vei fra Gullfaks B til Flesland i formiddag. Ombord befant det seg 11 ansatte som jobbet for Statoil eller blant Statoils leverandører, samt 2 piloter fra CHC Helikopter Service.

Under Statoils pressekonferanse i kveld opplyste Statoils konserndirektør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund at de ansatte ombord i helikopteret som styrtet i formiddag jobbet for forskjellige selskaper ombord på Gullfaks plattformen.

Det er nå klart hvilke selskaper som hadde ansatte ombord i helikopteret som styrtet: Det var 4 ansatte fra Halliburton, 2 fra CHC Helikopter Service, 3 fra Aker Solutions, 1 fra Karsten Moholt, 1 fra Statoil, 1 fra Schlumberger og 1 fra Welltec.

 

Konsernsjef i Statoil, Eldar Sætre, og konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge, Arne Sigve Nylund, vil i morgen lørdag 30. april besøke pårørendesenteret i Bergen.

Statoil har mobilisert hele sin beredskapsorganisasjon. Et pårørendesenter er opprettet på Scandic Bergen Airport hotell der sjømannsprest, psykologer og annet personell med erfaring i oppfølging av pårørende og berørte er tilgjengelig.
Pårørendetelefon: 800 500 20
Pressehenvendelser: 51 99 19 83


 

Våre tanker går til de pårørende, venner og kollegaer som i dag har misten noen som har stått en nær.

På vegne av redaksjonen i Petro.no

Erling Holmefjord/Redaktør.

Forrige artikkelHelikopterulykken – de omkomne fra forskjellige selskaper
Neste artikkelStatoil i sorg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR