Det har aldri vært bedre tider for leverandørindustrien å vurdere å etablere seg i nord enn nå, mener prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i leverandørnettverket Petro Arctic.
På bakgrunn av den betydelige veksten i aktivitetsnivået som forventes i løpet av de neste årene, mener vi i det nå er store markedsmuligheter for bedrifter som ønsker å satse i nord, sier prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i leverandørnettverket Petro Arctic.
Flere prosjekter på tur i Barentshavet og nordlige del av Norskehavet

Store prosjekter i kø
I løpet av 2020-tallet forventes det tre store utbygginger i Barentshavet –Statoils Johan Castberg, Lundins Alta/Gohta og OMVs Wisting. Parallelt med disse utbyggingene arbeides det også med å få på plass en terminalløsning i tilknytning til disse feltene informerer Jonassen.
Goliat er i full produksjon og produserer over 100.000 fat olje per dag, og det bores en produksjonsbrønn i disse dager for påfyll av gass til Hammerfest LNG.Det neste store utbyggingstrinnet som planlegges for Snøhvit-lisensen er utbygging av Askeladd-feltet.

Også i Norskehavet nord forventes det betydelig aktivitetsøkning framover sier Jonassen. Aasta Hansteen er under bygging og settes i drift i 2018. I forbindelse med denne utbyggingen er det også bygget ny infrastruktur for gass, rørledningen Polarled, som skal frakte gassen fra Aasta Hansteen-feltet til Nyhamna.

Nina Kivijervi Jonassen Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).
Nina Kivijervi Jonassen
Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).

Det at man nå får etablert en infrastruktur for gass fra nord, tror vi vil medføre at dette området blir mer attraktivt i jakten på ytterligere ressurser.Det planlegges også en levetidsforlengelse for Norneskipet fram til utover 2030 og Statoil som operatør vil utarbeide scope og investeringsplan for dette arbeidet i nær framtid. En videre utvikling av Skarvfeltet i Norskehavet nord vil også bety investeringer i milliardklassen.

I tillegg forventes det stabilt høy boreaktivitet de neste årene, spesielt i Barentshavet som følge av tildelingene i 23. lisensrunde.

Ønsker du mer informasjon om markedsmulighetene  i nord benytt anledningen til å ta turen på ONS Thecnical Session under bolken «Linking technology and markets». Her holder Petro Arctics prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen innlegg kl 1000 torsdag 1.september.

Nyhetesbrev fra Petro.no

 

Forrige artikkelOljedirektoratet utlyser anbudskonkurranse
Neste artikkelIndustri Energi vant rettssak om virksomhetsoverdragelse

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR