Tillitsvalgte i StatoilHydro kritiserer selskapet for vedlikeholdsarbeidet på oljeplattformen Statfjord A, etter lekkasjen lørdag.

NTB

De tillitsvalgte mener utslippet etter lekkasjen viser at selskapet må satse tyngre på vedlikehold i framtiden. Det er ikke nok å ha kompetanse på land, man må også ha den på plattformen, mener tillitsvalgte Stein Bredal som er leder i YS StatoilHydro.

– Statfjord A-plattformen er kompleks og preget av mange ombygginger gjennom årene, siden starten i 1979. I en kritisk situasjon sier det seg selv at det lønner seg å ha folk om bord som er skikkelig kjent, ikke bare innom som del av et omreisende vedlikeholdslag, sier Bredal til aftenbladet.no.

Reparasjonsarbeid
Bredal mener at ledelsen i Statoil undervurderer vedlikeholdsarbeidet på plattformene. Han er uenig i måten dette arbeidet organiseres på, og sier at ledelsen ved Tore Torvund satser mer på reisereparatører enn på faste vedlikeholdsarbeidere på plattformene.

– Det vi trenger er en stor stamme ansatte som kjenner plattformen og er ansatt der, sier han.
Konserndirektør Tore Torvund sier at oljelekkasjen på Statfjord A oppsto under vanlig reparasjonsarbeid i utstyrsskaftet, men han kan ikke si nøyaktig hva som skjedde.

Skal granskes
StatoilHydro skal granske ulykken for å finne ut hva som førte til oljelekkasjen, opplyser Torvund til Nyhetskanalen i TV 2.
– Ulykken har ikke noe å gjøre med at plattformen er gammel eller at dent er dårlig vedlikeholdt, sier Torvund.

Bredal sier at tidspunktet for ulykken, kl. 06.00 lørdag, bekrefter at det ble utført vedlikeholdsarbeid natt til lørdag.
– Vedlikeholdsarbeid bør ikke forekomme om natta, sier Bredal til Nyhetskanalen.

Forrige artikkelItalia tilbake til atomkraft
Neste artikkelExxonMobil-kontrakt til D&F Group

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR