Tine-konsernet vil innføre forsøk med sekstimersdag for å få ned belastningsskader og sykefravær.

NTB

Tine-konsernet har 5.500 ansatte, men det blir kun de som jobber ved ett av de 52 meieriene som får delta i prøveprosjektet. Først ved utgangen av september blir det klart hvilket meieri som skal være prøvekanin.
– Vi vil undersøke om sekstimersdag kan bidra til å redusere belastningsskader og sykefraværet, sier konserndirektør Stein Aasgaard til Dagens Næringsliv.

– Sekstimersdagen er jo LO-leder Gerd-Liv Vallas hjertebarn. Vi har fått gratulasjoner derfra. Det er jo litt artig, sier konserntillitsvalgt Kjell Mjaatvedt.

Han opplyser at det er særlig mange yngre ved de store meieriene som ønsker å prøve ut sekstimersdag, både kvinner og menn.
Aasgaard opplyser at det også blant ledelsen ved flere meierier har vært fremmet interesse for å prøve ut sekstimersdagen.

Sykefraværet i Tine ligger omtrent på gjennomsnittet for norsk industri, men ved enkelte deler av virksomheten, som lagrene og pakkeriene, kan fraværet komme opp i 15-20 prosent.

Aasgaard sier at det skal være full lønnskompensasjon ved overgang til sekstimersdag for forsøksvirksomheten.
– Vi får måle resultatet i form av produktivitet og sykefravær, så får vi se hvordan dette går, sier han.

Forrige artikkelGigantisk fusjon mellom Siemens og Nokia
Neste artikkelArbeidere i norsk seismikkselskap bortført i Nigeria

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR