Nedgangstider og oljebrems gjør kampen om jobbene hardere, og arbeidsgivernes krav høyere.

Det gjør mange arbeidstagere bekymret for egne fremtidsutsikter. Det skriver E24.

– Den økonomiske utviklingen i en bedrift er noe en leder bør informere om løpende, så det bør ikke komme som «lyn fra klar himmel» dersom en bedrift må si opp ansatte, forteller Eivind Bøe, administrerende direktør i Proffice.

I en undersøkelse gjennomført av rekrutterings- og bemanningsbyrået kommer det frem at en klar overvekt av norske ledere har ansatte de fint ville klart seg uten.

Undersøkelsen viser at to av tre ledere som svarte i undersøkelsen sier at de har ansatte de kan klare seg uten.

Bøe forteller at bedriftene gjerne eser ut og ansetter litt for raskt i oppgangstider, og at det å finne den rette blir mindre viktig. Dette kan straffe seg når det er mer usikkerhet knyttet til den økonomiske situasjonen i bedriften, og lederne må ta frem sparekniven.

Så langt i 2015 har én av fire ledere sagt opp ansatte, og ved utgangen av oktober var 80.000 personer registrert som helt ledige hos Nav.

Les også: Norsk oljeindustri kan miste 100.000 årsverk

Og om du mister jobben?

Skulle du rammes av kutt på arbeidsplassen er det aller viktigste å komme seg videre, mener daglig leder i HR Norge, Even Bolstad.

– Det starter med hva som skjer i hodet ditt. Ikke bruk opp mer energi enn nødvendig på å se bakover. Kom deg raskest mulig videre mentalt, sier Bolstad til E24.

Et av tipsene Bolstad gir, er å se på det å få seg en jobb som en jobb.

– Det er vanskelig å stå i det dersom avslagene strømmer på. Å holde rutinene, jobbe systematisk samtidig som man har gode støttespillere på det menneskelige plan er viktig for de fleste som kommer i en slik situasjon.

Les også: NAV: Arbeidsledige må flytte på seg for å få jobb eller dagpenger

Forrige artikkelLeverer brønn- og boretjenester til GDF Suez E&P Norge
Neste artikkelHar NOK 50 milliarder i ordrereserver

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR