AGR Drilling Services har sikret seg to nye avtaler for sitt Riserless Mud Recovery-system. Japan Energy Australia skal bruke systemet i sin første australske letebrønn og Petrobras har signert en toårig avtale i Brasil.

Avtalen med Japan Energy Australia er verdt 650.000 dollar, eller nærmere 3,9 millioner kroner, skriver AGR i en pressemelding. Det opplyses ikke hvor mye den toårige avtalen med Petrobras er verdt.

– Vi er svært fornøyd med denne muligheten til å skape kontinuerlige verdier for Japan Energy Australia, og forhåpentligvis er dette starten på et godt samarbeid mellom de to selskapene. Japan Energy har store ambisjoner i regionen og AGR ønsker å være en del av dette, sier daglig leder i den asiatiske regionsavdelingen i AGR, Bernt Eikemo, i meldingen.

I Brasil skal AGRs patenterte system brukes i operasjoner i Rio Grande do Norge/Ceara-regionen, basert i Natal. Riserless Mud Recovery-systemet skal gjøre Petrobras i stand til å bore topphullsseksjonen i brønnene på en mer miljøvennlig måte. Teknologien gjør også selskapet i stand til å bruke andre mer miljøvennlige teknikker i neste fase i brønnen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR