Olje- og energidepartementet har prekvalifisert E.ON Ruhrgas Norge og Petrofac Resources International som operatører på norsk sokkel.

Prekvalifiseringen skjer i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2006.

Departmentet opplyser at E.ON Ruhrgas åpnet kontor i Norge høsten 2003. Selskapet har kjøpt seg inn i ett produserende felt, Njord, og har hatt eierandeler i fem letelisenser i Norskehavet. I TFO 2006 ble E.ON Ruhrgas Norge tildelt eierandeler i ytterligere tre utvinningstillatelser, hvorav ett operatørskap.

E.ON Group er et av verdens største gass- og kraftselskap. Det har over 80.000 ansatte, og opererer i over 20 land. I tillegg til olje og gass, driver selskapet også innen kjernekraft, kullkraft, vannkraft og vindkraft.

Petrofac-konsernet har over 7000 ansatte på 17 kontorer over hele verden. Det har lisensinteresser i Algerie, Malaysia, Kirgisistan og Storbritannia, hvor selskapet både er operatør og rettighetshaver. I tillegg driver det flere trenings- og beredskapssentre i Storbritannia og Kasakhstan, hvor totalt ca 30.000 personer gjennomgår trening innen beredskap og krisehåndtering hvert år.

Petrofac er det fjerde selskapet som har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel så langt i 2007.

Forrige artikkelMest lest på Petro.no sist uke
Neste artikkelNord-Korea vil avvikle atomprogram

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR