Ifølge Petroleumstilsynet ble det rapportert to mindre alvorlige personskader ved metningsdykking på norsk sokkel i 2014.

I 2014 var det rapportert to hendelser i form av mindre alvorlig personskade. Den ene var relatert til medisinsk behandling av infeksjon på en hånd mens den andre var en førstehjelpsbehandling av ryggstrekk.

Det har vært et relativt lite antall personskader knyttet til metningsdykking de siste 25 årene.

Økt aktivitetsnivå i 2015

I 2014 var aktivitetsnivået for metningsdykking på 134 433 manntimer i metning. Dette er en økning på ca. 40 prosent i aktivitetsnivå sammenlignet med 2013. Det er forventet relativt høyt aktivitetsnivå i 2015.

I 2014 var det ingen aktivitet knyttet til overflateorientert dykking på norsk sokkel. Aktivitetsnivået for overflateorientert dykking er generelt lavt og det har vært slik de siste 20 årene

Metningsdykking: Dykkeren jobber fra en dykkerklokke (som transporterer dykkeren under trykk fra kammer på skipet til arbeidsstedet) og oppholder seg under trykk i kammer på dykkerfartøy mellom arbeidsøktene (klokkeløpene).

Overflateorientert dykking: Dykkeren entrer vannet på overflaten, utfører jobben på det aktuelle arbeidsdypet (mindre enn 50 meters vanndyp), og returnerer til overflaten. Ekstra kompresjon/dekompresjon i kammer på overflaten kan være en del av slik dykking.

Forrige artikkel– Helikoptersimulatoren står klar i mars
Neste artikkelSeismikkselskap sikrer oppdrag i Myanmar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR