Brannalarm på «Deepsea Delta» og sjøvannlekkasje i potongen på «Deepsea Trym». Juni var ikke noen heldig måned for Odfjell Drilling.,»Deepsea Delta» hadde et branntilløp 23. juni som resultat av varmgang i en pumpe i en av søylene. Røykutviklingen førte til at brannalarmen gikk.

– Dette er sånn som skjer med motorer fra tid til annen, men vi vet ikke helt hva som var årsaken enda, det er vi ikke ferdig med å se på, forteller administrerende direktør Ketil Lenning i Odfjell Drilling til Oilinfo.

Det var ikke lengre driftsstans enn det som er rutine ved brannalarm. I tillegg til dette opplevde også «Deepsea Trym» problemer i juni. Den tolvte dagen i måneden førte med seg lekkasje i maskinrommet i potongen.

– Det skjedde mens riggen var forankret og i en driftssituasjon, så det førte ikke til noen stans i driften, men det førte selvfølgelig til at man måtte tette lekkasjen, sier Lenning.

Selskapet tror lekkasjen var på grunn av en utblåsningsventil i skutesida som hadde blitt utsatt for korrosjon og derfor hadde sprunget lekk. Lekkasjen har blitt midlertidig tettet både på innsiden og utsiden.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR