Administrasjon av data for leteavdelinger har lenge vært en utfordring på norsk sokkel, men Paradigm hevder å ha funnet en løsning på dette.

PARADIGM 2011: Kristian Zahl under promotering av
den nye programvaren. (Foto: Toril Hole Halvorsen)

I den nye softwaren har alle brukere og fagdisipliner tilgang på de samme data, og samhandlingsmulighetene tillater at mange brukere jobber på de samme dataene uten duplisering. Brukere kan analysere både pre-stack og post-stack data, og legge til ubegrensede mengder 2D og 3D volumer i samme vindu.

– I denne versjonen av programvaren vår har vi hentet inn helt nye teknikker for visualisering og grafikk der vi benytter kapasiteten som ligger i GPU (graphics processing unit) -enheten på skjermkortene. Dette gjør at tolkere av seismikk kan se detaljer som tidligere har vært vanskelig å identifisere blant store mengder data på veldig kort tid, sier Zahl.

Paradigm er leverandør av avansert software for 2D/3D seismisk tolkning for Linux. Den nye satsingen ”Paradigm 2011” inneholder flere nye funksjoner og forbedret brukervennlighet, samtidig som løsningene nå er tilgjengelige for brukere av Windows.

– Paradigm tilbyr nå fordelene ved avanserte metoder for seismisk tolkning til selskapene som har valgt en ren Windows-maskinpark. I Skandinavia har markedet vært dominert av Windows-løsninger blant de mindre selskapene, og de vil nå ha muligheten for å ta i bruk den beste teknologien på markedet, sier Paradigms salgsrepresentant i Norge Kristian Zahl.

Kontor i Oslo
I februar åpnet selskapet et kontor i Oslo, som hovedkontoret til Paradigm i Norge. Per dags dato er de fire ansatte, men i løpet av et par måneder skal de bli seks.

– Vi har opplevd en sterk økning i både antall kunder og omsetning i Norge etter at vi fikk kontor i Oslo. Med den nye programvaren tilgjengelig på Windows håper vi selvfølgelig at kundeomfanget skal øke enda mer, avslutter Zahl.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR