E.ON Exploration & Productions Tolmount-funn i britisk sektor kan være det største gassfunnet i sørlig del av Nordsjøen på over 15 år.,Avgrensningsbrønnen med sidesteg ble avsluttet 30. juli, og foreløpige analyser viser at funnet er betydelig større enn først antatt. Det skriver operatør E.ON E&P i en melding.

– Nærmere analyser må til, men de foreløpige resultatene tyder på at Tolmount er det største funnet i området på over 15 år, sier Haakon Haaland, Executive Vice President Business Development & Exploration i E.ON E&P.

– Vi starter umiddelbart arbeidet med å se på hvilke utbyggingsløsninger som kan være aktuelle, sier han.

Tolmount ligger om lag 50 kilometer nordøst for Dimlington på østkysten av England nær eksisterende infrastruktur og i et område hvor E.ON E&P allerede er operatør på feltene Babbage , Johnston og Rita . I Tolmount er E.ON E&P operatør med en 50 prosent eierandel. Dana Petroleum er partner med like stor eierandel.

– Tolmount viser at det fremdeles er potensiale for betydelige funn av hydrokarboner i denne delen av Nordsjøen, sier Haaland.

– Dette funnet i britisk sektor er en viktig del av vår voksende oppstrømsvirksomet. Tolmount vil bidra betydelig i gruppens forretningsstrategi, sier Jørgen Kildahl i E.ON-gruppens konsernledelse.

E.ON E&P er en global forretningsenhet i E.ON-gruppen, og har aktiviteter i Norge, Storbritannia, Russland og Algerie. I nordsjøområdet har E.ON E&P rundt 50 lisenser, og operatørskap i en tredjedel av disse. Den internasjonale letevirksomheten blir ledet fra Stavanger.

Forrige artikkelKongsberg Gruppen med Polarled-kontrakt
Neste artikkelUtvider kontrakt for «Boa Deep C»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR