Hittil i år er det gjort tolv funn på norsk sokkel. Seks i Nordsjøen og tre i Barentshavet og Norskehavet.,Totalt 27 undersøkelsesbrønner er avsluttet. Dette gir en funnsuksess på 44 prosent.

Så langt er 42 letebrønner påbegynt og 38 avsluttet. Antallet påbegynte letebrønner er ti færre enn i fjor, og færre enn Oljedirektoratet antok i begynnelsen av året.

Av de påbegynte brønnene er 27 undersøkelsesbrønner og 15 avgrensningsbrønner. 30 av letebrønnene er boret i Nordsjøen, sju i Norskehavet og fem i Barentshavet.

I prognosen som ble lagt fram i januar, ble det anslått at tallet på letebrønner kom til å ligge mellom 50 og 55. At tallet ble lavere skyldes i hovedsak et stramt riggmarked og at enkelte boreoperasjoner har tatt lengre tid enn planlagt.

Statoil har boret elleve letebrønner, og er den operatøren som har boret mest. Deretter følger Lundin med sju og Wintershall med seks. Det norske har boret fire brønner mens Eni og Total begge har boret to. BP, Centrica, Dong, Faroe, Lotos, Mærsk, Noreco, RWE Dea, Suncor og Talisman har alle boret en brønn hver.

Forrige artikkelNye registreringskoder for offshoreavfall
Neste artikkelWärtsilä Ship Design med COSL-kontrakt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR