Wintershall har fått Oljedirektoratets tillatelse til å bore avgrensningsbrønn 35/9-9 S Skarfjell Appraisal South.,Brønnen ligger i PL 418 og skal bores med semien «Transocean Arctic».

Tidligst forventet oppstart er 12. september 2013. Boretid er beregnet til 162 dager ved funn, som inkluderer et sidesteg og to brønntester.

Skarfjell Appraisal South er lokalisert i nordlig del av Nordsjøen mellom Gjøa -feltet (17 km øst) og Vega -feltet (15 km vest). Wintershalls letebrønn Skarfjell 35/9-7 ligger 2 km unna lokasjon. I samme område ble også Skarfjell Appraisal North samt Grosbeak -brønnene boret av Wintershall. Nærmeste avstand til land er Værlandet, nord for Ytre Sula med 54 km.

Skarfjell -prospektet er lokalisert på Ryggestein Ryggen. Primærmålet er Intra Heather sandstein som forventes å være hydrokarbonførende. Intra Heather sandstein forventes å inneholde olje med samme egenskaper som de tidligere borede brønnene Skarfjell og Grosbeak. I sidesteget forventes det i tillegg gass.

Brønn 35/9-9 S er planlagt boret som en s-formet brønn med total dybde på ca. 3176 m TVD. Sidesteg 35/9-9 A er planlagt fra 20″ casing med en total dybde på 3194 m MD RKB. Hovedmålet med brønnen er å skaffe informasjon om hydrokarbonpotensialet i øvre og nedre del av Intra Heather formasjonen.

Wintershall er operatør av PL 418 med 35 prosent eierandel. De øvrige eierne er Capricorn (20 prosent), Bayerngas (20 prosent) og Edison (15 prosent) og RWE Dea (10 prosent).

Forrige artikkelSvale Nord er spuddet
Neste artikkelHar spuddet Johan Sverdrup-avgrensning

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR