To års tett samarbeid og samlokalisering gjorde en sammenslåing av de to Stavangerselskapene naturlig. Den nye organisasjonen er nå rustet for enda større oppdrag.

– Dette har egentlig vært en plan lenge. Vi har delt kontorer i snart to år allerede, og synergiene som kommer ut av dette blir en kjempefordel ut mot markedet, sier Toolserv Drirektør Christian Berven. Han fortsetter som leder for det utvidede selskapet, Jon Eirik Kvithyll fortsetter som sjef for foretningsutviking, mens Tom Kvæstad går inn som salgssjef.

Mer komplett tilbud

Toolserv gjør god butikk innen salg og utleie av boreutstyr, verkstedstjenester og egenutvikling av unike produkter, mens North Star har spesialisert seg innen påleggssveising av hardt materiale på bore- og brønndeler og utleie av nedihullsutstyr, og tar med seg flere eksklusive agenturer inn i nye Toolserv. Alle North Stars syv ansatte blir med på flyttelasset.

– Vi har gått sammen i innsalg for ulike prosjekter før, men nå kan kundene forholde seg til én enhet, og det er en klar fordel. Toolserv får også komplettert sitt tjeneste- og produktspekter på en god måte, og nå kan vi tilby mer komplekse pakker, sier Berven.

– Markedet er presset nå, men denne sammenslåingen gjør oss bedre rustet til oppturen som vil komme, legger han til.

Toolserv_NorthStar_fotoDoublethink
Fra venstre: Tom Kvæstad, Jon Eirik Kvithyll og Christian Berven. (Foto: Doublethink/Kerem Floor).

Redusering og økning

– Det er viktig å understreke at vi ikke solgte selskapet grunnet press i markedet, for vi gjorde god butikk. Dette handler om naturlige tilpasninger. vi har jobbet side om side med Toolserv lenge, og en sammenslåing vil føre til mindre papirarbeid, reduserte organisasjonskostnader og en økt fleksibilitet med tanke på hva vi kan tilby som en enhet, sier Kvæsted til petro.no.

Kjøpssummen er ikke offentliggjort, men begge partene er «meget fornøyde» med avtalen.

Med dette forsvinner North Star-navnet, og et forsterket Toolserv har vokst til 19 ansatte.

Forrige artikkelNi avvik med Goliat FPSO
Neste artikkelNoreco misligholdt produksjonsavtalen på Huntington

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR