Toppsjef i Bluewater Energy Services, Hugo J. Heerema, tror norsk sokkel er moden for et FPSO-gjennombrudd. Det nederlandske rederiet har klart å ta et solid jafs av det internasjonale markedet, uten et hjemmemarked.

Hugo J. Heerema, toppsjef i det nederlandske FPSO-rederiet Bluewater Energy Services.
(Foto: ELISABETH FIVELAND)

Bluewater har for tiden tre flytere på britisk sokkel i Nordsjøen. Heerema forklarer hvorfor Bluewater er så sterkt til stede på britisk sektor og så fraværende på norsk sektor.

– Britene har tidligere utviklet et mangfold av mellomstore felt, som er ideelle for FPSO-er, mens hovedfokuset på norsk sektor har vært utvikling av gigantfeltene. Framover kommer de mellomstore og mindre feltutbyggingene i Norge, og FPSO-er er det mest fleksible og kostnadseffektive alternativet for disse prosjektene. Derfor forventer vi flere FPSO-er på norsk sokkel de neste årene, mener Heerema.

Han sier Bluewater vil returnere til norsk sokkel om fire-fem år, men høye krav til teknisk og operasjonelt utstyr, samt høy HMS-standard på norsk sokkel, er en hard nøtt å knekke for nykommere.

– Vi følger med på pågående utbyggingsprosjekt i Norge, men for tiden konsentrerer vi oss om andre prosjekt. Vår prioritet nå er å sørge for at alle skip i flåten er i operasjon, sier Heerema.

Les hele saken i vårt siste nummer av PetroNews, en spesialutgave om Nordsjøen

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR