(Oppdatert 11.41) Kun fem flighter har gått offshore i dag.

Samtlige heliporter, unntatt Hammerfest, har store forsinkelser nå i formiddag, og i skrivende stund har kun fem flighter gått, samtlige mellom tre og fire timer forsinket.

– I dag tidlg har ingen helikoptre tatt av til Ekofisk, sier Tore Falck Seniorrådgiver, kommunikasjon og myndighetskontakt hos ConocoPhillips til Petro.no.
– Dette skyldes at helikopterselskapenes egne varslingssystemer sier det enten er eller er fare for lyn og torden. I tillegg er det generelt ustabile luftamser langs norskekysten idag, sier Falck.

Dette bekreftes av Statoils pressetalsmann for norsk sokkel, Ørjan Heradstveit:

– Forsinkelsene skyldes lyn og torden. De begynte å fly på Sola og Flesland igjen ved 11.30 -tiden, sier han til Petro.no, og kan fortelle at det var samme værmessige årsaker som stoppet flyvningene op heliportene lengre nord også.

Ifølge Yr.no er det dårlig vær langs hele kysten, med varierende vindstyrke fra stiv kuling til liten storm.

Fra Sola er alle avganger utsatt nå i morges/formiddag, og man vil komme tilbake med ny informasjon 12.00. Unntaket var 09.00-flighten til ”Marsk Inspirer,” som er kansellert. Klikk her for full oversikt.

Fra Bergen har samtlige avganger i morges/formiddag blitt utsatt med flere timer, og i skrivende stund har kun fem flighter blitt gjennomført; 07.00-flighten til ”Cosl Promoter” og ”Cosl Innovator”, som tok av 10.37; 07.00 til Statfjord A gikk 10.40; 07.15 til Gullfaks A gikk 10.43; 07.45 til Gullfaks C gikk 10.50; og 08.45 til «Floatel Superior» gikk 11.05. Flere har fått nye avgangstider. Klikk her for full oversikt.

Alle avganger fra Florø har blitt itsatt så langt i dag, og det første helikopteret skal nå ta av 11.15. Klikk her for full oversikt.

Samtlige avganger fra Kristiansund er utsatt på ubestemt tid, og ny info kommer klokken 13.00. Følg med på Kristiansund her.

I Brønnøysund er situasjonen den samme som i Kristiansund; alt utsatt, ny info 11.30. Følg med på Brønnøysund her.

Eneste heliport i Norge som ikke har utsettelser, er Hammerfest , og der er første flight satt opp 12.45.

Forrige artikkelLavere investeringsanslag for 2014
Neste artikkelIvory-avgjørelse om ett år

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR