Viking Moorings har inngått en toårig avtale med norske Deep Sea Anchors som sikrer dem selskapets Deep Penetrating Anchors-teknologi i porteføljen.

Deep Penetrating Anchors, også kalt torpedo-anker, er en relativt ny teknologi som er ideell for oppankring av flytende installasjoner – som for eksempel FPSO-er. Det tunge, torpedoformede ankeret holdes i en gitt høyde over havbunnen før det slippes løs og ved hjelp av tyngdekraften skyter gjennom myk havbunn og inn i hardere sedimenter.

Avtalen selskapet Deep Sea Anchors har inngått med Viking Moorings sikrer teknologien en plass i porteføljen av oppankringsteknologier Viking Moorings kunder verden over kan velge i når nye installasjoner skal ankres opp.

Teknologien skal være både sikker, enkel og kostnadseffektiv – og gjør at man ikke lenger trenger hydrauliske og elektriske kabler slik man ofte gjør ved mer tradisjonell ankerinstallering.

– Etter å ha vurdert en rekke av våre siste oppankringsoppdrag som ideelle for torpedo-oppankring, er denne formelle avtalen med Deep Sea Anchor – som er en av svært få tilbydere av slike ankere – en åpenbar match, sier administrerende direktør i Viking Moorings, Wolfgang Wandl, i en pressemelding.

– Deep Sea Anchors er svært fornøyd med å ha signert denne avtalen med Viking Moorings. å jobbe med Viking Moorings er en perfekt match for oss, og kombinerer våre unike oppankringsløsninger for myk sjøbunn og dypt vann med Viking Moorings omfattende oppankringstjenester og dedikerte lag med eksperter, sier administrerende direktør i Deep Sea Anchors, Ivar Erdal, i samme melding.

Avtalen mellom de to selskapene ble gjort kjent på oljemessen Offshore Europe i Aberdeen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR