StatoilHydro og partnere på Yoda-prospektet på lisens 271 og 302 i Nordsjøen. Den var tørr, og «Mærsk Giant» seiler nå videre for å bore på Varg-feltet.

StatoilHydro, Noreco, Talisman og Faroe Petroleum håpet å finne hydrokarboner i jurassiske bergarter i brønn 7/2-1, men etter boring til 3115 meter under havoverflaten på 87 meters vanndyp ble letingen avsluttet uten oppløftende resultater.

Hydrokarboner ble funnet, men ikke nok til å forfølge prospektet videre. Partner Noreco opplyser derimot i en pressemelding at brønndata fra boreoperasjonen ga verdifull informasjon om området rundt, noe partnerne vil ta med seg i videre evaluering av lisensen.

«Mærsk Giant» stod for boringen, og etter å ha plugget brønnen, vil riggen nå seile videre til Vargfeltet for å bore videre for Talisman.

Operatør StatoilHydro har 40 prosent av lisens 271 og 302, Talisman Energy Norge har 30 prosent, Noreco har 15 prosent de sitter igjen med etter et kjøp av DONG i 2006, og Faroe Petroleum sitter på 15 prosent.

Noreco opplyser at de hadde håpet på maksimalt 23 millioner fat i prospektet, men kun med en 17 prosents sjanse for suksess.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR