Administrerende direktør Torstein Sannes går av med pensjon i Lundin Norway. Kristin Færøvik blir ny sjef i selskapet.,Sannes går av med pensjon i april 2015, og inntar rollen som styreleder i Lundin Norway. Samtidig blir tidligere sjef i Rosenberg WorleyParsons, Kristin Færøvik, ny administrerende direktør i Lundin Norway.

Les også: Ny CEO i Rosenberg

Færøvik har lang og variert tekniske, operasjonelle og ledererfaring i den norske olje- og gassindustrien, inkludert som tidligere administrerende direktør i Marathon Petroleum Company (Norge), ansvarlig for utviklingen av Alvheim-feltet, samt hatt flere stillinger innenfor BP i Norge og internasjonalt. Kristin var styremedlem i Lundin Petroleum fra 2011 til 2013.

– Torstein har vært administrerende direktør i Lundin Norge siden starten i 2004, og har vært det styrende kraften bak vekst og suksess for Lundin Norway. Han har vært ansvarlig for etableringen av betydelig verdi for aksjonærene i løpet av denne perioden. Han har etablert en organisasjon med den høyeste grad av kompetanse i alle ledd: leting, utvikling og produksjon. Med funn som Johan Sverdrup, Edvard Grieg og Alta, har Lundin Norway oppnådd stor suksess. Og gjennom Torsteins ledelse, er selskapet nå en av de mest vellykkede fullt integrerte operatører på norsk sokkel. Vi er veldig glade for at Torstein vil være med oss som styreleder i Lundin Norway, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin Petroleum.

– Vi kjenner Kristin veldig godt fra hennes dager som administrerende direktør i Marathon Norway og som en tidligere styremedlem i Lundin Petroleum. Strategien til Lundin Norway, med hensyn til organisk vekst fra et proaktivt letefokus kombinert med sterk utvikling og operasjonell kapasitet, vil ikke endres, sier Heppenstall.

– Under Kristins ledelse vil vi fortsette å øke vår virksomhet i Norge i mange år fremover, avslutter han.

Forrige artikkelHMS-utfordringer i nordområdene – Klimatiske forhold og kommunikajson
Neste artikkelHMS-utfordringer i nordområdene – Risikostyring og design

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR