Marathon Petroleum Norge har boret tørt i undersøkelsesbrønn 31/1-1 vest for Troll-feltet. Nå blir brønnen permanent plugget og forlatt.

Brønnen ligger på utvinningstillatelse 311, og hensikten med brønnen var å påvise petroleum i flere nivåer av sandsteiner av jura alder i Bjørn-prospektet. Marathon traff bergarter av forventet mektighet og reservoarkvalitet, men de var alle vannbærende, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

– Brønnen er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 311, tildelt i TRO 2003. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.895 meter under havflaten, og ble avsluttet i Statfjord-formasjonen av sen jura alder. Havdypet var 341 meter, heter det i meldingen.

Det var «Bredford Dolphin» som boret brønnen, og nå skal den videre til utvinningstillatelse 001B i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 16/1-9 for Noil Energy.

Med seg på lisenslaget på utvinningstillatelse 311 har operatør Marathon (37,5 prosent) Dana Petroleum Norway (25 prosent) og Talisman Energy Norge (37,5 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR