Etter en kronglete reise er boret i bakken på 25/5-8 Trell., Total E&P Norge melder nå at «Leiv Eiriksson» omsider er kommet i gang med operasjonen i letebrønn 25/5-8 i PL 102F i Nordsjøen.

Oppstarten var opprinnelig planlagt til september/oktober, men operatøren har måttet vente på riggen som har vært gjennom en rekke forsinkelser. Først stod den på overtid i Barentshavet, der den ble brukt i OMVs Wisting-funn . Deretter sørget værgudene for å gjøre den lange ruten fra Barentshavet til Nordsjøen enda lengre.

Mini-operasjon og ankerbrudd

Før «Leiv Eiriksson» ankom posisjon for Trell-boringen før helgen stoppet den også på Martin Linge for å bore et pilothull.

– Vi stoppet på Martin Linge for å sjekke etter grunn gass, noe vi heldigvis ikke fant. Det var en kort operasjon der vi brukte DP (dynamisk posisjonering) istedenfor å ankre opp, forteller kommunikasjonssjef i Total, Leif Harald Halvorsen til Petro.no.

Da riggen etterhvert ankom 25/5-8 skulle man bare gjøre en kjapp strekktest av ankerlinene før boreoperasjonen kunne påbegynnes. Denne testen sørget for nok en forsinkelse, da ankerline nummer 6 røk av på en belastning 29 tonn under den planlagte strekken på 417 tonn.

LES OGSÅ: » Leiv Eiriksson» feilet i ankertest

Ankerlinen ble reparert med et skjøteledd av tilsvarende slitestyrke, og man var omsider klar for operasjon.

I gang på lørdag

– Vi kom i gang rundt 1700 på lørdag, og er nå i gang med topphullseksjonen, opplyser Halvorsen.

Brønn 25/5-8 Trell ligger i lisens PL 102 F i midtre del av Nordsjøen, ca. 146 kilometer vest for Utsira øst for Heimdal. Vanndypet i området er ca. 120 meter.

Hovedmålet med letebrønnen er å utforske Heimdalformasjonen. Dersom hydrokarboner påtreffes vil en kjerneprøve bli tatt for å evaluere reservoaregenskapene i hydrokarbonførende lag. Wireline logging og VSP blir kjørt for å vurdere høyden, for å redusere usikkerheten i den seismiske dybdekonverteringen og for å gi kunnskap om reservoaregenskaper, både i hydrokarbon- og vannførende lag.

Boreoperasjonens varighet vil være ca. 40 dager dersom det ikke er funn, og 72 dager dersom det blir funn med boring av kjerneprøver og brønntest.

Rettighetshaverne i lisens 102 F er operatør Total (50 prosent) og lisenspartnere Petoro (30 prosent), Centrica (10 prosent) og Det Norske (10 prosent).

Forrige artikkelMay-Lis Thorsson fikk Kongens fortjenestemedalje
Neste artikkelViking Supply Ships åpner canadisk kontor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR