Total hadde frist til 23. mai i år til å sende inn en utbyggingsplan for Lille Frøy. Men selskapet har søkt om, og fått innvilget, en utsettelse.

Det viser dokumenter petro.no har fått tilgang til.

«Rettighetshaverne har de senere årene gjennomført studier for å utrede mulighetene for en områdeløsning, i hovedsak sammen med utvinningstillatelse 442. Ifølge Total fortsetter samarbeidet med rettighetshaverne i utvinningstillatelse 442 og at det i den sammenheng er viktig at lisensenes beslutningspunkter samkjøres. Det legges opp til en innlevering av PUD mot slutten av 2018», skriver Olje- og energidepartementet i et brev til Total. 

Lisens 442 opereres av Aker BP og inneholder både funnene Frigg Gamma Delta og Langfjellet. Mulighetene for en områdeutbygging med disse to funnene som utgangspunkt vurderes nå av eierne, og petro.no skrev mandag at Aker BP hadde sikret seg opsjon på riggen Island Innovator for boring av ett eller to pilothull på Frigg Gamma Delta. 

«Det er viktig for departementet at ressurspotensialet i tildelt areal kartlegges raskt og effektivt og at påviste lønnsomme ressurser settes raskt i produksjon. Departementet forventer at det jobbes aktivt med en områdeløsning der ressursene i utvinningstillatelse 026 kan inngå», skriver departementet.

OED har på dette grunnlaget forlenget fristen for innlevering av PUD for Lille Frøy til 31. desember 2018.

Forrige artikkelFinansavisen: – Halliburton sluker Aker Solutions
Neste artikkelWärtsilä tildelt servicekontrakt med Songa Offshore

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR