Lite funn med veldig gode produksjonsegenskaper.

Total fikk før jul problemer med letebrønn 25/5-8 Trell , på grunn av ustabile formasjoner i grunne lag, og besluttet derfor å gi opp brønnen og flytte semien «Leiv Eiriksson» 50 meter bort fra originallokasjon, og starte på ny, med nytt brønndesign.

Den nye brønnen, 25/5-9 , ble spuddet 31. desember, og nå melder OD at den har påvist olje.

Hensikten med brønn 25/5-9 var å påvise petroleum i paleocene reservoarbergarter (Heimdalformasjonen). Brønnen påtraff en brutto oljekolonne på 21 meter i Heimdalformasjonen, hvorav 19 meter med god reservoarkvalitet. Olje/vann-kontakten ble påtruffet.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 3 og 12,5 millioner fat utvinnbar olje. Rettighetshaverne vil vurdere funnet sammen med prospekter i nærheten med tanke på en videre oppfølging.

Det er utført datainnsamling og prøvetaking. Prøvetakning og trykkmåling indikerer, som forventet, meget gode produksjonsegenskaper.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2240 meter under havflaten, og ble avsluttet i Heimdalformasjonen i paleocen. Havdypet er 121 meter. Brønnen blir permanent plugget og forlatt.

«Leiv Eiriksson» går nå til PL 420 i nordlige Nordsjøen for å bore avgrensningsbrønn 35/9-11 S for RWE Dea Norge AS.

Forrige artikkelNoreco leverer sorte tall
Neste artikkelSteinsvik åpnet fabrikk i Vietnam

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR