De høye oljeprisene stimulerer kreativitet i oljebransjen. Nå vurderer det franske oljeselskapet Total å bygge atomkraftverk for å hente opp olje vest i Canada.

Ikke alle er like begeistret for tanken om å bruke atomkraft i oljeproduksjonen. I Canada vekker sammenkoblingen vonde minner fra femti-tallet, da forskere tenkte på å fyre av en atombombe for å få den vanskelige oljen opp av bakken, skriver Aftenposten idag.

Canadas oljereserver (anslått til 174 milliarder fat) regnes i følge Dow Jones Newswires for å være de nest største i verden, bare slått av Saudi-Arabias.

Men fordi oljen er så vanskelig å få opp, er det først i de senere årene at man har sett muligheten for lønnsom utvinning fra oljesanden.

Prisen på naturgass, som er drivstoffet som vanligvis brukes for å få dyttet opp den tunge oljen fra bakken, har dessuten steget 45 prosent det siste året, skriver Dow Jones Newswires, i følge Aftenposten.

Forrige artikkelOPEC tømmer lommene for olje
Neste artikkelPutin strammer grepet om oljeindustrien

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR