I slutten av mars førte Petroleumstilsynet tilsyn med tekniske barrierer i ferdigstillingsfasen på Martin Linge-prosjektet ved Samsung-verftet i Sør-Korea.

Her kom det blant annet frem at preserveringen av utstyr og systemer var mangelfull, noe som førte til at utstyret ble utsatt for støv, vann, partikler og urenheter fra pågående arbeid.

Ptil listet opp følgende feil:

  • Flere åpne elektro/instrument termineringsskap, fordelingstavler og ventiler uten tilstrekkelig preservering.
  • Manglende overtrykk i rom med støv-sensitivt utstyr.
  • Mangler ved status, inspeksjon og overvåking av preserveringen.
  • Mangler og skader på selve preserveringen.

«Konsekvensene av manglende preservering i ferdigstillelsesfasen vil medføre ressurs- og tidkrevende rengjøring og i verste fall utskifting av svekket eller skadet utstyr og komponenter. Videre kan dette medføre store utfordringer for planlegging og gjennomføring av ferdigstillelses- og oppstartsaktivitetene offshore», skrev Ptil i et brev til Total.

petro.no har nå fått tilgang til en presentasjon Total holdt for Petroleumstilsynet 1. juni i år. Der svarer selskapet på kritikken.

Total erkjenner utfordringene og sier at det er tatt nødvendige grep for å håndtere avvikene for preservering og elektiske systemer.

Men stiller samtidig spørsmålstegn ved noen av avvikene:

«De tekniske funnene var kjent av prosjektet, ble presentert for Ptil og et system for å rette feilene var på plass da tilsynet ble gjennomført.

Total stiller spørsmålstegn ved at ufullstendige dokumenter og utestående arbeid, som ble presentert som nettopp dette, defineres som avvik av Ptil.

Total ønsker klargjøring av avvikene i selskapet oppfølging, ledelse og verifikasjoner»

Selskapet opplyser at det er opprettet en egen gruppe («task force») som skal sørge for at prosjektets krav til preservering av utstyr overholdes.

Total har også lagt ved følgende før- og etterbilder i presentasjonen:

Utsatt avreise
I forrige uke skrev petro.no at Total har utsatt avreisen fra verftet i Sør-Korea. Ifølge presentasjonen selskapet holdt for Ptil, var dette allerede avgjort 1. juni.

Som svar på Ptil oppfordring om å vurdere nåværende planer, prioriteringer og ressurser for å sikre skikkelig fullføring før sail away, skriver selskapet:

«Avgjørelse om å utsette seilasen fra Korea for å sikre høyere grad av ferdigstillelse av modulene er tatt.»

Kilde: Totals presentasjon for Ptil 1. juni
Forrige artikkelFjerner beredskapsfartøy på Snorre A
Neste artikkelMå betale 42 millioner i saksomkostninger til Staten

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR