Faroe fant det de lette etter, men ikke nok.,Faroe Petroleum melder nå at de er i ferd med å avslutte letebrønn 6507/10-2S Novus i PL 645 i Norskehavet. Brønnen nådde en totaldybde på 2957 meter, og støtte på en 12,5 meters oljekolonne, samt en 12 meters gasskolonne.

Foreløpige beregninger anslår funnet til å ligge på mellom 6 og 15 millioner oljeekvivalenter, og oljen er av bedre kvalitet enn forventet. Størrelsen i seg selv er for liten til å forsvare en utbygging, men operatøren ser likevel positivt på funnet, og vil bruke letemodellen i arbeidet med de neste prospektene i lisensen.

– Vi er glade for å ha gjort et lite oljefunn her i Novus-prospektet, som bekrefter robustheten av den geofysiske letemodellen vår og lagets evne til å finne olje. Det er reelle muligheter for at Novus vil kunne få en fremtidig, kommersiell verdi om det gjøres et funn i et av de andre, identifiserte prospektene i nærheten, sier Graham Stewart, CEO i Faroe, i en pressemelding.

Oppdraget ble utført med boreskipet «West Navigator», som nå plugger og forlater brønnen.

Faroe er operatør i PL 645 (30 prosent), med partnerne Centrica (40 prosent), Spike (15 prosent), Concedo (10 prosent) og Skagen44 (5 prosent).

Forrige artikkelStatoil drar veksten i Harstad
Neste artikkelStormGEO kjøper AWT

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR