Transocean Norway Operations AS er tildelt kontrakten for å bore produksjonsbrønnene på Dvalin-feltet. Kontrakten har en verdi på rundt 550 millioner kroner – 68 millioner dollar.

Boringen av de fire produksjonsbrønnene med Transocean Arctic starter i midten av 2019. Operasjonene skal etter planen ta 340 dager. I avtalen med Transocean ligger også en mulighet til å bruke Transocean Arctic på en DEA-operert letebrønn.

Dagraten ligger på rundt 200.000 dollar.

– Boring av produksjonsbrønnene er et viktig skritt før vi starter produksjonen på feltet i 2020. Vi er svært fornøyde med å ha fått Transocean med på laget, sier Hans-Hermann Andreas, administrerende direktør i DEA Norge. DEA har tildelt kontrakten på vegne av Dvalin-partnerskapet.

Dvalin-feltet, som ligger 250 kilometer nord for Kristiansund, er DEAs første opererte utbyggingsprosjekt i Norge. Feltet inneholder utvinnbare ressurser på 18,2 milliarder standard kubikkmeter naturgass.

Feltet blir bygget ut med en bunnramme med fire brønner, som blir knyttet til Heidrun plattformen gjennom en 15 kilometer lang rørledning. Fra Heidrun vil gassen bli transport gjennom Polarled til Nyhamna for videre eksport til markedene i Europa. Utbyggingskostnadene er beregnet til 10,6 milliarder kroner. 68 prosent av leveransene til prosjektet kommer fra norske leverandører.

Partnere i feltet er DEA Norge AS, operatør (55%), Petoro (35%) og Edison Norge AS (10%).

Forrige artikkelTre oljeselskaper har sikret seg billig rigg i lang tid – nå venter alle på Statoil
Neste artikkelFant litt gass i Hufsa, men ikke nok

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR