Det er bare en liten uke siden Westcon Yards fikk beskjed om at de hadde fått oppdraget med å klassifisere boreriggen ”Transocean Leader.” Planen var at riggen skulle komme i mars, men nå siger den inn Ølensfjorden allerede lørdag 14. februar ankommer riggen Westcon Yards i Ølen for klassing og skroginspeksjon, melder verftet.

− Det var flere som kjempet om dette oppdraget, og det er bare en liten uke siden Westcon Yards i Ølen fikk beskjed om at vi fikk det. Etter planen skulle arbeidet starte et stykke ut i mars, men nå har vi fått beskjed om at riggen kommer lørdag morgen, sier prosjektleder Svein Stene, og legger til:

− Vi skal utføre klassearbeid og skroginspeksjon. Hvor mange mann som kommer til å være i sving, er det litt vanskelig å si noe om akkurat nå, men arbeidet involverer blant andre sveisere, rørleggere, platearbeidere og dykkere som skal hjelpe til med thrustere og bunnventiler. Vi vil også bruke Westcon Løfteteknikk til sertifisering. Oljeselskapene har forskjellige leverandører, og når riggene bytter oppdragsgiver, byttes ofte deler av utstyret om bord ut. Så det blir ganske sikkert en del arbeid med å installere tredjepartsutstyr.

Westcon-selskapet Westcon Power & Automation har allerede vært involvert i forberedelsene av verftsoppholdet.

I begynnelsen av mars får ”Transocean Leader” selskap av boligriggen ”Safe Scandinavia.”

− Arbeidet som skal utføres på ”Transocean Leader” et beregnet å ta 35 dager, men riggen blir liggende til mai når den skal i gang med sitt nye oppdrag, sier Stene.

Ferden går da til den britiske siden av Nordsjøen.

Se filmen: «Transocean Leader» – pride of the North Sea

Forrige artikkelLeteuken – Uke 7, 2015
Neste artikkelGoliat med sin hær…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR