Statoil har fått Petroleumstilsynets tillatelse til plugging av letebrønn på Svalin-feltet.,Statoil er operatør på Svalin-feltet, som ligger i blokk 25/11 i den midtre delen av Nordsjøen. Feltet er bygget ut med standardiserte løsninger for undervannsproduksjon. Plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent av Olje- og energidepartementet i november 2012, og produksjonen startet allerede i juni 2014.

Svalin-feltet ligger om lag åtte kilometer sørvest for Grane-feltet. Havdypet i området er omtrent 120 meter. Brønnstrømmen fra feltet blir prosessert på Grane-innretningen.

Statoil har nå fått samtykke til å bruke den semien «Transocean Leader» til å plugga letebrønn 25/11-16 permanent. Brønnen er for tiden foreløpig plugget.

«Transocean Leader» ble levert i 1987 fra Hyundai Heavy Industries i Korea. Innretningen blir operert av Transocean og fikk samsvarsuttalelese (SUT) fra Ptil i desember 2004.

Forrige artikkelNye standarder for arktiske operasjoner
Neste artikkelRigg fra Iran til bunns i Gulfen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR