Statoil vil snart begynne en 3-brønners leteboringskampanje på britisk sokkel.

Tidlig i juli vil Transocean Spitsbergen begynne på den første brønnen i kampanjen.

– Dette er en spennende kampanje hvor vi vil teste tre veldig forskjellige muligheter på britisk sokkel. Vi håper vi kan gjøre funn som kan skape tilleggsverdier til eksisterende prosjektere og også finne ressurser som kan gi nye utbyggingsprosjekter på britisk sokkel, sier Jenny Morris, letesjef på britiske sokkel.

Brønnen vil bli boret i en kampanje som er forventet å vare i ca. 2-3 måneder. Den første brønnen, Mariner Segment 9, kan gi tilleggsressurser og øke omfanget av Mariner-feltet.

Etter å ha fullført den første brønnen, planlagt til å ta mellom 15 og 25 dager, vil riggen seile til Jock Scott, et prospekt i marginen av Viking Graben som det har blitt lett lite i. Denne brønnen er forventet å fullføres på 20-40 dager.

Den siste brønnen i kampanjen vil være Verbier-brønnen i Moray Firth området. Denne brønnen er det forventet at det vil ta 30-70 dager å fullføre.

– Vi har tre spennende brønner å teste med en effektiv og utprøvd rigg som gir oss muligheten å fortsette å utvikle vår forståelse av det fulle letepotensialet i dette bassenget. Forhåpentligvis kan vi også finne nye kommersielle reserver til vår britiske portefølje, sier Morris.

Forrige artikkelStatoil henter hjem sikkerhetskritiske IT-oppgaver fra India
Neste artikkel– Visste om svakheter ved ulykkeshelikopteret

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR