Har ankommet Westcon Helgeland på Nesna.,Westcon Helgeland, tidligere Helgeland Maritime, har betydelige verftsområder med en stor overbygd tørrdokk, store fabrikasjonshaller og en skikkelig dypvannskai. Verftet, som ligger fem mil utenfor Mo i Rana, tar seg av skipsreparasjoner, fabrikasjon av skipsmoduler og utstyr til olje og gassindustrien.

Nå har altså ”Transocean Spitsbergen” ankommet, og ligger nå på fjorden utenfor verftsområde, melder Petro Arctic. Her skal riggen ligge omkring en uke, mens flere større dekksmoduler som er produsert på verftet tas ombord og monteres. I alt er fem dekk er produsert, det største på rundt 20 tonn.

– Utstyret veier til sammen rundt 60 tonn, og operasjonen skal foregå i ca en uke, sier daglig leder Arnt Skogsøy ved Westcon på Langsetvågen til Petro Arctic.

– Vi er glad for at riggene og operatørene nå ser fordelen med vår beliggenhet og det tilbudet vi kan tilby, sier han. På vårparten skal veftet være klar til å ta riggene til kai på selve anlegget på Nesna, mens nye trappetårn og mellomligger er klar ved påsketider.

Operasjonen ute på fjorden støttes av et supplyfartøy som transportere utstyr og personell ut til riggen, og natt til i dag var fagpersonell fra Westcon i full sving hele natta med modifisering av en leider på selve riggen.

– Gode løsninger i nord

Riggen som driver operasjoner for Statoil på Skuld -feltet ved Norne , er avhengig av å komme inn i smult farvann for å kunne gjennomføre modifikasjonen. Farvannet utenfor Westcon Helgeland godt egnet.

– Et nytt, viktig oppdrag løses i nord, sier Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic til Petro.no.

– Det at vi nå kan tilby næringen gode løsninger i nord, bidrar til at man både sparer tid og penger. Med mange rigger permanent tilstede i regionen, er det viktig at vi legger til rette for gode logistikk- og V&M -huber langs kysten i Nord-Norge. Westcon på Helgeland er et godt eksempel på dette.

Les mer om norske veft og rigg her:

Så mange nye hoder trenger riggnæringen de neste årene:

Interessert i temaet rigg? Sjekk «Riggkonferansen 2014»

Westcon Helgeland -personell ombord på «Transocean Spitsbergen» i natt. (Foto: Westcon)