I en øKOKRIM-sak har Stavanger tingrett dømt en tidligere Statoilkonsulent til fengsel i tre år og seks måneder for å ha mottatt bestikkelser. To må i fengsel for å ha betal mannen.

SVINDLET: Konsulenter snidlet Statoil for millioner.
Det straffet seg (Foto: øyvind Hagen/Statoil)

Den dømte får inndratt pengene han tjente på svinddelen, og må i tillegg betale en erstatning på solide 5,8 millioner kroner. I samme sak er to andre personer idømt fengsel i henholdsvis fire og tre år for å ha betalt bestikkelser til konsulenten, der den ene også er domfelt for selvvask ved å ha skjult utbyttet fra korrupsjonsforholdet, melder økokrim.

Det stopper heller ikke der. Den tredje dømte er, i tillegg til fengselsstraffen, fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet for all fremtid, og må også betale Statoil erstatninger til en verdi av 5,4 millioner kroner.

Saken gjelder korrupsjonshandlinger i perioden 2003-2010, hvor de tre svindlet til seg over sju millioner kroner gjennom fiktiv fakturering og ulovlige kontraktsinngåelser med Hydro, StatoilHydro, Statoil og Statoil ASA.

økokrim melder at «Det var avtalt at konsulenten skulle motta en andel av det fakturerte beløpet.?».

Selv om den tidligere konsulenten fikk en strafferabatt på 25% på grunn av uforbeholden tilståelse, er det nok en gang bevist at kriminalitet ikke lønner seg, hvittsnippet eller ikke.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR