Onsdag førstkommende tar Norskehavsrådet turen til Olje- og energidepartementet i Oslo for å klage på den 23. konsesjonsrunden.

Av konsesjonsrundens 57 nye blokker var kun tre i Norskehavet.

– Vi er kritiske til at departementet bare åpner tre leteområder i Norskehavet, som også ligger såpass langt vest. Dette er vi lite fornøyd med, sier nestleder i Norskehavsrådet, Jon Aasen, til Tidens Krav.

– Vi skulle gjerne sett mer aktivitet langs Polarled, det kunne vært interessant for operatørene og skapt aktivitet i vårt område. Vi kommer til å stille spørsmål om hvorfor dette er gjort slik, og forventer en forklaring på det.

Norskehavsrådet er et samarbeidsorgan mellom fylkeskommunene Nordland, Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag og kommunene Bodø, Alstahaug, Brønnøy, Vikna, Verdal, Stjørdal, Trondheim, Orkdal, Hemne, Hitra, Aure, Kristiansund samt Aukra. Rådet er et konsensusorgan som skal arbeide for petroleumsrettede saker av felles interesse for Norskehavsregionen.

– Nå åpner de for leteområder nær iskanten, helt nord i Barentshavet. Akkurat det mener vi egentlig ikke noe om, men det vi vil vite er; hvis det blir funnet store mengder gass der, hvordan skal det transporteres til markedet? Kan det bli lagt rør ned til Nyhamna, eller er det for langt? Departementet har sikkert flere tanker om dette, men om vi år svar, det vet jeg ikke, sier Aasen.

Forrige artikkelNordnorsk Petroleumsråd flyttes til Finnmark
Neste artikkelDeep Sea Supply tildelt to langtidskontrakter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR