Statoil har tidligere forpliktet seg til å ha fire rigger i drift på Troll-feltet så lenge det er samfunnsøkonomisk lønnsomt.

Men på tampen av fjoråret fikk selskapet myndighetenes velsignelse til å droppe én av riggene.

Årsaken var at økt boreeffektivitet sørget for at Songa Endurance, Songa Equinox, og COSL Promoter klarte å oppfylle forpliktelsene.

Betingelsen var at Statoil ved utgangen av hvert kvartal i 2017 må «gi en status til Olje- og energidepartementet om hvor mange reservoarmeter som har blitt boret og hvorvidt forutsetningen om boreeffektivitet med tre rigger er oppnådd.»

Da det i forrige ble meldt at Songa Encourage skal bore en produksjonsbrønn på Troll, tolket noen det dit hen at de tre nevnte riggene ikke maktet å bore nok til å fylle forpliktelsene.

Det avviser Statoil.

– Songa Encourage skal bore en brønn for PL054-lisensen, som har godkjent PUD-fritak for å bore én produksjonsbrønn. Brønnen knyttes inn til Troll C, men dette er en egen lisens, ikke en del av Troll Unit. De tre riggene som borer for Troll unit leverer i henhold til våre planer og effektivitetsmål, sier informasjonssjef Eskil Eriksen i Statoil til petro.no.

Forrige artikkelDvalin-kontrakt til Front Group
Neste artikkelStatoil forlenger kontrakten for Bideford Dolphin

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR