Cameron, Subsea 7 og Aker Solutions har sikret seg hver sin kontrakt til Det norskes Jette-utbygging.

Jette skal produseres mot Jotun FPSO.
Foto: EXXONMOBIL

Det norske melder onsdag at selskapet har delt ut tre Jette-kontrakter på vegne av partnerskapet. Cameron skal levere undervanns produksjonssystemer, som blant annet omfatter ventiltrær og vernestruktur.

Subsea 7 får ansvar for prosjektering, anskaffelse, fabrikasjon og installasjon av en seks kilometer lang fleksibel strømningskabel og forbindelseskabler, samt installasjon av en seks kilometer lang integrert kontrollkabel, ventiltrær og vernestruktur.

– Selskapet vil også levere dykkerassisterte operasjoner, skriver operatør Det norske i pressemeldingen.

Aker Solutions har på sin side fått kontrakt på fabrikasjon og leveranse av en seks kilometer lang kontrollkabel.

– Prosjektering og fabrikasjoner ble igangsatt umiddelbart ved kontraktsinngåelse. Arbeidet ledes av Jettes prosjektteam som holder til i Trondheim og Stavanger, skriver Det norske, og legger til at det er teamet i Stavanger som har ansvar for boring.

Arbeidet offshore er planlagt til høsten 2012.

Operatør Det norske leverte sammen med partnerne Petoro, Dana Petroleum og Bridge Energy inn Plan for utbygging og drift (PUD) for Jette i september. Feltet ligger på 127 meters havdyp i blokk 25/7 og 25/8 i midtre del av Nordsjøen. Feltet vil bli produsert med to horisontale brønner knyttet opp mot den flytende produksjonsenheten på Jotun.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR