Statoil har besluttet å trekke seg ut av lisensene og stenge kontoret i Alaska, i lys av nye leteresultater i nabolisenser.

Statoil fokuserer kontinuerlig på å optimalisere porteføljen, styrke de finansielle resultatene og posisjonere seg for langsiktig verdiskapning, ifølge selskapet. Ettersom lisensene i Tsjuktsjerhavet ikke lenger anses konkurransedyktige i Statoils globale portefølje, har selskapet besluttet å gå ut av lisensene og stenge kontoret i Anchorage, Alaska.

– Vi har arbeidet for å modne fram lisensene i Alaska siden 2008. Det er gjort en solid innsats, men i dagens situasjon kan vi ikke forsvare fortsatt arbeid for å utvikle disse videre, sier Tim Dodson, konserndirektør for leting i Statoil.

Tim Dodson, Statoil
Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Statoil. (Foto: Dan Arvid Bjørsvik)

Beslutningen medfører at Statoil går ut av 16 egenopererte lisenser, samt 50 lisenser der ConocoPhillips er operatør, alle i Tsjuktsjerhavet. Lisensene ble tildelt i lisenssalget i Alaska i 2008, og utløper i 2020.

Ifølge Statoil har selskapet gjennomført en rekke studier, forskning og aktiviteter i Alaska som har gitt selskapet betydelig kompetanse som kan benyttes i andre forretningsmuligheter i nordområdene i framtiden.

– Vår forståelse av utfordringene og mulighetene har økt betydelig de siste årene. Dette gir Statoil en unik posisjon og erfaring som selskapet vil fortsette å benytte fremover, sier Dodson.

Forrige artikkelDSME krever NOK 1,7 milliarder fra Songa
Neste artikkelStår sammen for oljeindustrien

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR